Business Moms

Liv & Lot

Doorslapen… welke (kersverse)ouder kent het onderwerp niet? Heb je een kleintje dat goed slaapt dan maak je, je druk of dat zo blijft. Heeft de kleine moeite met slapen kan je alleen maar dromen van het moment dat de echte wekker je weer wakker maakt. 

Afgelopen juni (’18) kwam onze grote wens uit. Ik (Lot) zette een kleine mensje op de wereld. Een perfect, klein meisje met de naam, Livèn Sophia. Livvy nu ze nog zo klein is. 

Dit meisje, ons meisje, heeft het moeilijk ’s nachts. Erg moeilijk. Waarom? We weten het niet. Is het iets ernstigs? We zoeken het uit. Mijn mamagevoel zegt van niet, al zal het in haar hoofdje iets naars zijn, wat het al erg genoeg maakt. Ik bespaar jullie de details, maar tijdens een gemiddelde nacht zien we, nu al ruim 8 maanden, ieder uur. Ik ben er van overtuigd dat er ook voor ons een nacht komt, waarop we in de ochtend wakker schrikken van een wekker zonder de naam Livvy. Tot die tijd, proberen we andere slaapzakken, wijzigen we indelingen van kamers, passen we schema’s aan, ander eten, huil ik met haar mee, gaan we naar de arts/osteopaat/wiedanook en zijn we er vooral voor haar. Altijd.

Toen ik na mijn verlof weer mocht gaan werken (instructeur bij Defensie) bekroop mij een gevoel. Werken-moederen-werken-moederen-werken-moederen-enz. Naast mama, was ik toch ook nog steeds Lot? Maar waar was die altijd creatieve, vrouwvan-vriendinvan-dochtervan, altijd bezige bij, áltijd drukbezette, Lot? Begrijp mij niet verkeerd hoor, het moederschap maakt mij completer. Het vervult (voor een groot gedeelte) mijn altijd aanwezige drang naar zorgzaamheid. Het is het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt en tegelijkertijd ook het engste. Het feit dat mijn hart vanaf nu voor altijd buiten mijn lichaam loopt maakt mij voorgoed zorgeloos. En.. I love it!

Tóch begon het mij op te slokken, op niet altijd de goede manier. “Ja, maar je bent net mama geworden”, “Gun jezelf wat meer tijd”, “Ah joh, komt vanzelf weer”. Stuk voor stuk goed bedoelde, ontzettend lieve adviezen en opmerkingen, maar ik zag dat niet zo. In mijn ogen ben ik de beste mama voor Livvy als ik “de beste Lot” ben. Lot in haar kracht, .. zeg maar, snap je? 

Ik moest dus opzoek. Opzoek naar Lot, voor Liv en Lot. En dat deed ik. Vraag me niet hoe, want ik heb geen concreet antwoord. Oude hobby’s oppakken?  Bakken? Vind ik echt geweldig, maar moet ook allemaal weer op. “Hoeft niet toch?” Nja, in mijn wereld wel. Sporten? Waar in hemelsnaam vind ik hier momenteel energie voor? Ik weet dat het dat ook juist oplevert hoor, maar voor nu.. neuh echt nog teveel zombie-modus on. Wandelen met Livvy, eropuit, is het momenteel wel. 

En toen, uiteindelijk bleek het een beetje een natuurlijk verloop. Ik kijk, nu een aantal weken later, op van het succes(je) wat het lijkt te zijn. En hoe leuk dat, dat succes ook Liv & Lot ( Instagram @livenlot) heet. De momenten dat ik even voor mezelf kan knutselen, me even mag terugtrekken, leveren me energie op. Zorgen ervoor dat ik me weer op kan laden voor het volledig mama zijn. Natuurlijk neemt het, het slaaptekort niet weg, maar het levert mij iets meer van de juiste energie op, mede doordat ik andere mensen kan blij maken met iets van mijn hand.  

Marilyn Accessoires

Ik wist niet dat het moederschap mij zo zou veranderen. Ik had van te voren bedacht hoe ik alles zou regelen. Toen ik zwanger bleek te zijn van een tweeling veranderde dat plan niet. Toen ze geboren waren ook niet. Totdat na een half jaar in de praktijk bleek dat ik het toch beter anders kon doen. Ik vertoonde veel kenmerken van een burn-out en trapte gelukkig net op tijd op de rem. Ik heb een tijdje mijn leuke baan als beleidsmedewerker van een zorginstelling opgezegd en heb ongeveer een jaar fulltime voor mijn twee kleine boeven gezorgd. 


Ruim 2,5 jaar geleden

Na een jaar begon het toch wel te kriebelen en helemaal toen ik een aanbod voor een baan kreeg was ik snel overstag. Ik ging weer werken, een deel op het kantoor en een deel thuis. 

Toen diende onze kleine Matthias zich aan en ik bedacht me geen moment. Ik wilde niet nog een keer terug geroepen worden door de praktijk, dus ik nam weer afscheid van mijn baan. Na mijn verlofperiode bleek dat ik niet stil kon zitten. Het kriebelde alweer, maar dagen van huis zijn vond ik ook geen fijn idee. Op aanraden van mijn zus en haar vriendin ben ik haarspeldjes gaan maken. Ik ontdekte een heel nieuw talent van mezelf, ik ben blijkbaar creatief.  

Nu ben ik bijna 1,5 jaar verder en er is heel veel gebeurd in mijn kleine bedrijfje (Marilyn Accessoires). Wat als hobbywinkeltje begon is uitgegroeid tot een heuse webshop. Na een paar maanden ben ik naast haaraccessoires ook andere accessoires gaan verkopen zoals sjaals, tasjes en hoeden. Dat was best een zoektocht naar de juiste adressen! Maar uiteindelijk heb ik ze gevonden al blijf ik op zoek naar andere leverancier met nog mooiere spullen. Zo vond ik een poosje geleden een leuke shop die ik gewoonweg was vergeten. 

Ik heb geen idee hoe de toekomst eruit ziet, maar geen mens weet dat. Voor nu geniet ik enorm van dit kleine bedrijfje met soms de nodige gezonde spanning die dat met zich mee brengt.  

Ennuh…heb je nog niks in de kast hangen met een luipaardprintje? Dan moet je echt een keertje komen shoppen in mijn webshop. Of hangt je kast ermee vol? Dan heb ik ook nog genoeg andere leuke dingen voor je!

http://www.marilynaccessoires.nl 

@marilyn_asseccoires

D3 Interieur

Hoi!
Leuk om mijn bedrijf op deze manier in de schijnwerpers te mogen zetten! Ik ben Hannah, 40 jaar en samen met mijn man de trotse ouders van Thirza (bijna 9) en David (5). Onze beide kinderen zijn geadopteerd en dat geeft aan ons ouderschap een extra bijzonder tintje! Ik werk 1 dag per week als management assistente op een basisschool; een leuke en afwisselende baan waar ik heel blij mee ben!

Al lang had ik de drive om creatief aan de slag te gaan. Bijna 4 jaar heb ik onder de naam ‘Mooi zo woondecoratie’ hobbymatig een klein bedrijfje gerund. De klantenkring werd groter en daarom hebben we de keuze gemaakt om te professionaliseren en door te groeien. Per 1 januari ben ik gestart met D3 interieur; een bedrijf wat zich richt op wonen en cadeaus. We (man en ik) maken (klein) meubelen, denk aan krukjes, bankjes, raamluiken etc. Daarnaast hebben we een afdeling woonaccessoires en gepersonaliseerde cadeaus. Voor originele (kraam) cadeautjes en kinderkamer decoratie ben je bij ons aan het goede adres!

De start naar een eigen bedrijf heeft bij mij een lange aanloop gehad. Ik vroeg me steeds af wat ik aan de markt toe te voegen had. Waar kan ik me in onderscheiden? Een tip voor iedereen die daar ook tegenaan loopt: begin klein! Er zijn voor startende ondernemers genoeg mogelijkheden om met een gratis website te beginnen. Op die manier kun je tegen zo laag mogelijke kosten uit gaan vinden of je onderneming aanslaat bij het publiek en of het ondernemerschap bij jou past. Begin klein, droom groot maar wees realistisch!

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem eens een kijkje in onze shop: www.d3-interieur.nl en volg ons op facebook en instagram! 

Doll van Joyce

Ik heet Joyce, 31 jaar, 15 jaar samen met mijn man Ruud en samen hebben we een zoon van 16 maanden. Ik werk in het voortgezet onderwijs en naast deze baan ben ik eigenaresse van Doll van Joyce. 


Het begon allemaal afgelopen zomer. Ik had vakantie en zat wat te ‘pinnen’ op Pinterest voor leuke ideeën voor de kamer van mijn zoon, toen ik het fenomeen Peg Dolls tegenkwam. Deze houten poppetjes worden al jaren gebruikt bij de Waldorf filosofie en -scholen, maar worden nu dus ook beschilderd ter decoratie. Ik vond dit zo’n leuk idee voor bij mij thuis, dat ik wat houten poppetjes besteld heb en aan de gang ben gegaan.
Hier kreeg ik zulke leuke reacties op, dat ik ze ben gaan maken voor vrienden en familie. En aangemoedigd door diezelfde mensen ben ik Doll van Joyce gestart op 15 september 2018.


Mijn assortiment bestaat uit gepersonaliseerde Dolls van gezinnen, vriendinnengroepen, bruidsparen en héél sporadisch een huisdiertje. Daarnaast maak ik sleutelhangers, ook wel Doll- en Joycehangers genoemd, red. Toffe sleutelhangers gemaakt van hout met een Doll of gekleurde kralen eraan. Tot slot ben ik pas begonnen met het maken van Doll- en Joycekettingen. Super leuke kettingen met een Doll of gekleurde kralen eraan. 
Het was voor mij wel even wennen om naast mijn baan en gezin nog ‘iets’ anders erbij te doen. Ik moet mijn tijd goed indelen en gebruik maken van de tijd dat mijn zoon slaapt. Dan maak ik bestellingen, neem ik de tijd om de bestellingen die ik gemaakt heb zorgvuldig in te pakken (daar maak ik namelijk echt een feestje van, dat vind ik zó leuk) en zorg ik dat mijn administratie weer in orde is. Nu moet ik wel zeggen dat ik gezegend ben met een kind wat fantastisch slaapt en een man die mij super goed helpt. Die combi is wel redelijk belangrijk voor mij. 

Het allerleukst aan wat ik doe, vind ik dat ik mijn creativiteit kwijt kan in de ontwerpjes die ik maak en bedenk voor mensen die specifieke wensen hebben. Helemaal als mensen me de vrije hand geven, omdat ik “zulke toffe dingen maak, ik vertrouw je”. Dan kan ik mijn geluk niet op! Dat is toch gaaf? Ook ben ik iedere keer weer vereerd als ik een foto van mijn Dolls bij iemand thuis zie. En dan een reactie krijg als: “ik ben er zo blij mee!” of “het ontroerde me toen ik ze voor het eerst zag”. Daar doe ik het voor, hoor!
Het lastigst vind ik het als ik mensen moet teleurstellen omdat ik het mega druk heb, of omdat mijn voorraad niet op tijd binnen is en ik soms iets niet op tijd af krijg. Gelukkig krijg ik altijd hele begripvolle reacties. Ik ben daarom altijd transparant en eerlijk naar mijn klanten, zodat ze weten wat ze aan me hebben. 


Gaandeweg heb ik veel geleerd; van het doen van administratie, tot nieuwe technieken om mijn Dolls nog mooier en realistischer te laten lijken. Als ik nu foto’s vergelijk van 3 maanden geleden en nu, denk ik: ‘wauw, wat heb toch al een groei doorgemaakt!’
Mijn tip voor andere vrouwen die willen beginnen met hun eigen bedrijf: Doe goed onderzoek van te voren. Verken de markt waarin je wilt gaan beginnen en doe workshops om te leren. Niet alleen op het gebied van je vak, maar ook andere dingen zoals productfotografie en het bijhouden van je administratie. Daar heb ik heel veel aan gehad. 

Volg me op Instagram: @doll.van.joyce Vind ik super leuk!
Lieve Mirjam, bedankt voor je platform voor al die hardwerkende vrouwen!

Fie Handmade

HI, 

Ik ben Linda, 24 jaar oud en samen met mijn vriend en dochterlief Fiene woon ik in Fijnaart. (Noord-Brabant)

Mijn dochter is mijn grootste inspiratie voor mijn webshop, Fie Handmade. Toen Fiene 2 maanden oud was, en ik zonder werk kwam te zitten ben ik op Pinterest gaan zoeken naar een hobby dat past bij het leven als jonge mama zijn en een huishouden. Daar kwam niks uit, behalve haken. 

Toen ik via Pinterest op een feed kwam met organic kledingstukken voor kinderen dacht ik meteen, DAT WIL IK OOK, en dat kan ik ook!!

Ik heb toen de naaimachine van m’n schoonmoeder geleend en heb toen m’n eerste broekje voor Fiene gemaakt. Ik was me er steeds meer in gaan verdiepen, en was zelfs een naaicursus gaan volgen. Toen ik een foto stuurde naar m’n moeder van m’n eerste handmade broekje kreeg ik een app terug: ‘Vroeger, toen ik veel achter m’n naaimachine zat, zei je weleens: mam, waarom naai je zoveel?’ En kijk me nu, 20 jaar later is m’n moeder ook een enorme inspiratie bron. 

Toen ik van buitenstaanders complimenten kreeg over de unieke kledingstukken die Fiene aan had wist ik het zeker, ik begin mijn eigen webshop. 

25 juni 2018 had ik de knoop doorgehakt, ik had een Facebook pagina aangemaakt en had mijn allereerste kledingstuk online gezet. Uiteraard een korte broek voor de hittegolf waarin we toen leefden. 

Ik wist niet welke kant ik echt op wilde met m’n webshop en deed zomaar wat. Ik had nooit de gedachte dat het zo ‘groot’ zou gaan worden als dat het nu al is, binnen een half jaar. Vanaf januari zullen er  een aantal dingen gaan veranderen, maar dat vertel ik jullie later!

Vanaf januari komen er nog andere leuke items bij, nieuwsgierig? 

Liefs, 

Linda

@Fiehandmade

Strik072

Ik ben Moniek, 30 jaar, ik woon met mijn man Niels en onze dochter Sterre van 3 jaar in Alkmaar.

Sinds 6 weken ben ik gestart met ‘strik072’ en ik had niet durven dromen, dat ik in zo’n korte tijd al zoveel leuke en lieve reacties en bestelling zou krijgen!

Mijn dochter draagt vaak strikken en ik dacht bij mezelf, dit moet ik ook kunnen. Ik met materialen gaan bestellen en aan de slag gegaan. Ik kreeg al snel zoveel leuke reacties van mensen en de vraag waar de strikken te koop waren. In de herfstvakantie heb ik mijn ‘stoute schoenen’ aangetrokken en heb ik op Facebook en Instagram een pagina aangemaakt voor ‘strik072’ en ben ik aan de gang gegaan. Ik heb op een wintermarkt gestaan en er komen hopelijk nog veel meer leuke dingen de aankomende tijd!

Bij onze dochter zit het er al helemaal in. Dit is de kast van ‘strik’, (mijn spullen hebben een handig plekje nodig) en dit is mijn spelletjes kast.
Ze is zelf ook heel creatief en komt vaak met kleurencombinaties of ik deze voor haar wil maken. ‘Dat is het geluk als je een strikken mama hebt’, zegt ze dan.

De collectie groeit en groeit, op het moment maak ik haarclips met strikken, haarbandjes met strikken, vlinderdasjes, broches, armbandjes met en zonder naam en wie weet wat er nog meer bij gaat komen.