Eten, eten en nog eens eten

Hoe vaak hoor je moeders niet zeggen mijn kind eet slecht, wat kan ik hieraan doen? Wat moet ik nu..ze willen niet eten. En dan voel ik me soms bijna schuldig, als ze naar mij kijken en het aan me vragen. Want mijn kinderen eten goed. Niet gewoon goed,  maar super goed.

Hoe het begon

Het begon met een klein meisje dat Anna heette. Dat elke dag toen ze al baby was wilde eten, eten en nog eens eten. Als ik aan het koken was in de keuken dan hing ze aan mijn benen te gillen net zolang tot dat ze wat kreeg. Het leek soms net een poesje. Nu heb ik wederom een 1 jarige dreumes Pieter, die ook aan mijn benen hangt als ik kook. Soms niet heel handig, want je beweegt tijdens het koken, maar ja dan krijgt hij een rijswafel of een stukje komkommer en dan gilt hij maar even. We gaan immers zo ETEN!

Vanaf het eerst hapje wat ze kregen, alle 3 een banaan met 6 maanden, is deze meteen helemaal opgegaan of dat ze dat al maanden deden. En ook al het eten erna van brocolli tot joghurt of witlof werd opgegeten.

fullsizeoutput_895
Volop blijheid na zijn 1e banaan

Alle 3 hetzelfde

Wat zo leuk is dat ze alle 3 dus gewoon hetzelfde doen. Op de crèche hebben ze alle 3 als baby een voorkeursbehandeling gehad, omdat er anders geen rust was in de groep. Ze kregen als eerste hun melkfles, brood of fruit, anders werd de hele tent bij elkaar gegild. Kleine Emma kroop zelfs de tafel op, om het zelf te gaan halen als het niet snel genoeg ging…Toen Pieter vorig jaar op de crèche in de andere babygroep zat en deze leidsters aan de anderen vroegen wat moeten we ermee doen, was letterlijk het antwoord zijn zussen waren ook zo dus geef hem maar als eerste te eten…

Ook zijn ze alle 3 toen ze 1 jaar waren in de tas op vakantie gedoken, waarin de koekjes zitten. Een rits opmaken is niet heel makkelijk als je 1 bent, maar ze hadden het helaas al snel door…Deze tas hangt aan de kinderwagen en ja daar moeten de koekjes uitgehaald worden. Omdat er in de kinderwagentas niet alleen koekjes zitten op vakantie, maar ook andere dingen zoals, een portemonnee die we nodig hebben, was er altijd veel boosheid en gegil als we iets anders pakten dan een koekje.

IMG_0911
Emme pakt even stiekem een koekje uit de tas denkt ze

 

Geen rare dingen

Echter ze aten niet toen ze klein waren dingen die er niet uitzagen als eten. Het is op 1 hand te tellen dat ze een kattenbrok of een slak in hun mond hebben gestopt. Ze stopten bijna niks in hun mond toen ze klein waren, alleen eten. Heel apart.

Wat ik soms lastig vind

Wat ik soms lastig vind is dat als we op verjaardagen zijn of ergens met andere mensen deze mijn kinderen blijven voeren. Toen mijn meiden klein waren of nu bij Pieter, omdat ze het anders zielig vinden en nee ik vind dat niet. Ze mogen gewoon 1 ding soms 2, maar niet meer. Andere denken dan ach toe geef nog wat of ze geven het zelf. Ik vind dat best lastig om steeds nee te blijven zeggen, ben ik dan zo’n zeur van een moeder… Ze hoeven van mij niet continue allemaal lekkers en straks is er lunch of ander eten en dat eten ze ook op. Maar misschien is dit wel een luxeprobleem en ik ga ook zeker niet klagen:).

Je kunt de kippen langs sturen

Het allermooiste vind ik dat het ook zo duidelijk is dat ze hebben gegeten. Het ligt naast hun bord, op de grond, in hun haar en overal op het gezicht. De kippen kunnen bij ons ook altijd goed mee-eten zeggen we dan.Waar andere netjes kunnen eten kunnen ze dat, ook als ze ouder worden, bij mij nog steeds niet. Maar ach ze genieten er enorm van en het levert zulke leuke foto’s op!

IMG_0862

Van wie ze het hebben is eigenlijk heel duidelijk, mijn man kan ook eten als een dijker en lust alles en dat knoeien en onder het eten zitten….ahum dat hebben ze van mij. Ach ze moeten ook iets van hun moeder hebben toch.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s