Hair Trouble

Elke morgen is het raak, naast kleren die nooit goed zijn, al zijn ze de avond er voor zorgvuldig uitgekozen, is het doen van de haren een kleine ramp. Ten eerste hebben we klitten, met name bij Emma, die heeft krullen, maar doordat haar langer wordt zakken ze eruit. Echter het klit behoorlijk en mevrouw wil geen vlecht in s’nachts dus ja dan moet dat eruit gekamd worden. Bij Anna is dat gelukkig minder.

Hoe wil je je haar?

Dat is al een vraag die discussie oproept.  Als eerste doe ik Anna altijd, dit zit meestal snel aan tafel (ik doe het haar tijdens het eten, is lekker efficiënt). Of ze weet precies wat ze wil of het is mam kies jij maar, goed dan doe ik een knot. Als dit er bijna in zit wordt het neeeeee ik wil toch een vlecht. Meestal verander ik het dan, maar niet altijd. Soms zijn we gewoon laat en er moet ook gegeten worden. Dit ontlaat dan in een flinke woede partij, niet dat ik het alsnog ga doen. Ik leer ze ook eens gekozen blijft gekozen en we moeten door. Bovendien ben ik niet de meeste handige moeder met haren doen en invlechten, zo mooi, kan ik na 6 jaar nog steeds niet…

Vervolgens is Emma aan de beurt en die wil bijna altijd wat Anna in haar haar heeft. Hierop reageert Anna meteen, want ze wil niet dat haar zusje ALTIJD hetzelfde als zij in haar heeft. Nou volgens mij is dat onderhand op 1 hand te tellen, want Emma die draait gelukkig snel bij dat ze toch wat anders wil. Soms willen ze wel hetzelfde, dan hebben ze in de ochtend even voor-overleg gehad.

fullsizeoutput_6d1

De accessoires

Als het haar gedaan is moeten er natuurlijk ook speldjes in, nadat het elastiek al is uitgekozen. Ook dit kan een gevecht over een weer zijn, haha klinkt gezellig he! Om vervolgens een diadeem in te doen, die vlak voor school er weer uitmoet, omdat het dan toch speldjes moeten zijn…Ik kan je horen denken, dan doen ze dat toch lekker zelf. Tsja dat lukt me dan niet, omdat het dan zo raar zit met speldjes midden op het haar, speldjes er weer uit want het zat niet goed….plukken haar los, dat ik dat zelf doe. Ik weet het, ik wil het te perfect, maar ja het oog wil ook wat:). Als dat gedaan is dan moet het ook nog even in de spiegel bekeken worden. Van wie ze dat hebben weet ik echt niet. Ik knal elke morgen er even snel een knot in en klaar is kees.

Toch een grote glimlach

Vanmorgen was weer een mooi voorbeeld, ik deed hele leuke knotten in haar haar, al zeg ik het zelf. Vervolgens vond Anna het zo LELIJK ,dit kon echt niet, het moet er NU uit. Hier was geen tijd meer voor, dus ze ging ermee naar school. Als ik haar op haal tussen de middag voor een broodje, loopt de buurvrouw voorbij en die zegt spontaan: Anna wat zit je haar leuk!! Anna helemaal glunderen, vervolgens zegt Anna: mijn vriendinnetje op school vond het ook zo leuk mam. Ik heb haar gezegd dat ze maar snel moet komen spelen, dan kan jij het ook in haar haar doen. Want mijn Mama weet heel goed hoe ik er leuk uit kan zien. Dan rollen de ogen echt uit mijn hoofd, maar ik krijg er ook een grote glimlach van.

 

En wat super tof is vandaag hebben we de haarbanden binnen gekregen van @birgit.poldermuts. Hierop was de reactie, morgen doen we ons haar hetzelfde, want deze banden vinden we zo cool, ze hebben allebei een roze en zwarte panter! Misschien helpt ons dat snel door deze fase heen, want ik krijg er straks grijze haren van…..

fullsizeoutput_710

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s